szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fehér Ház szerint viszont sosem használ ilyen szavakat.

A feketékről és a zsidókról is hallott cifrákat nagybátyjától Mary Trump, akinek visszaemlékezése éppen most jelent meg az Egyesült Államokban.

Az elnök unokahúga az MSNBC-nek adott interjúban árulta el, miket mondott Donald Trump korábban, még elnökké választása előtt. Mary úgy fogalmazott, az elnök nyilvánvalóan rasszista, családjuk pedig egyébként is előítéletes volt.

A négerezés és az antiszemita megnyilvánulások mindennaposak voltak Trumpnál - állítja a rokon. Az 55 éves Mary hosszabb ideje nem tartja már a kapcsolatot családjával, többek között egy örökösödési vita következményeként.

A Fehér Ház szóvivője tagadta a vádakat, azt állítva, hogy "az elnök nem használ ilyen szavakat". Az viszont biztos, hogy Trumptól a rasszista kiszólások nem állnak távol: megválasztása előtt többek között azzal kampányolt, hogy a mexikóiak bűnözők és erőszaktevők, ezért is kell falat építeni a határra.

Mary Trump könyvének kiadását Trump testvére próbálta megakadályozni, sikertelenül. A kötet kedden jelent meg, és azonnal az eladási listák élére került.

(Washington Post)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
400 kórházat ért kibertámadás az Egyesült Államokban

400 kórházat ért kibertámadás az Egyesült Államokban

Átlépte az 50 ezret az aktív fertőzöttek száma Olaszországban

Átlépte az 50 ezret az aktív fertőzöttek száma Olaszországban

Megverték, mert cigit kért és kötekedett – videó

Megverték, mert cigit kért és kötekedett – videó