szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Yale tagadja az amerikai igazságügyi minisztérium vádjait, a bíróságig is eljuthat az ügy.

A Yale Egyetem a felvételi eljárás során hátrányosan megkülönbözteti a fehér és az ázsiai származású jelentkezőket – idézi az amerikai igazságügyi minisztérium bejelentését a BBC. A megállapítás egy kétéves vizsgálat lezárásaként született. Az egyetemet megfenyegették azzal is:

ha nem változtatnak, jogi eljárást indítanak velük szemben.

A Yale kategorikusan tagadja a diszkrimináció vádját. Szóvivőjük szerint a minisztérium azt sem várta meg, hogy a bekért dokumentumokat megküldje az egyetem. Állítják, ezek fényében már azt láthatták volna, hogy a Yale teljes mértékben tartja magát a legfelsőbb bíróság precedenseihez. Azt is közölték:

ezek miatt az érdemtelen és elsietett vádaskodások miatt nem fognak változtatni semmin.

Tavaly a Harvard Egyetemet vádolta meg egy konzervatív hallgatói szervezet azzal, hogy diszkriminatív az ázsiai származású hallgatókkal szemben. Akár a Yale esetében, a Harvardnál is a hátrányos helyzetűeket segítő intézkedéseket kifogásolták. Az ügyben lefolytatott első bírósági eljárás az egyetemnek adott igazat a vádlóival szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Bocsánatot kért a BBC egy rasszista beszólás miatt – de már későn

Elnézést kért a BBC vezérigazgatója, Tony Hall azért, mert egy júliusi műsorban egy fehér férfi a „nigger” szót használta a brit közszolgálati médium egyik műsorában. A BBC egy ideig helyesnek tartotta döntését, mert azzal illusztrálni kívánt egy feketék elleni rasszista támadásról szóló beszámolót.

-69,6 Celsius-fok a legalacsonyabb hőmérséklet, amit az északi féltekén valaha mértek

-69,6 Celsius-fok a legalacsonyabb hőmérséklet, amit az északi féltekén valaha mértek

Fekete-Győr 700 fideszes tisztviselőt küldene el kormányváltás esetén

Fekete-Győr 700 fideszes tisztviselőt küldene el kormányváltás esetén

Száz euróig átvállalja az elromlott háztartási gépek javítását Bécs

Száz euróig átvállalja az elromlott háztartási gépek javítását Bécs