szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az oktatási minisztérium homályos válaszai aligha nyújtanak kapaszkodót a diákoknak.

Félő, hogy a Brexit után jelentősen visszaesik az Egyesült Királyság egyetemein az Európai Unióból érkező hallgatók száma, ezért több intézmény is csökkentené számukra a tandíjat – írja a Politico. A brit uniós kilépés lezárultáig ugyanaz a támogatási rendszer vonatkozik az országban tanuló EU-s hallgatókra is, mint a brit állampolgárságúakra. Utána viszont még a kormány koronavírus-járvány előtti becslése szerint is akár 20 százalékkal csökkenhet a kontinensről érkező tanulók száma.

Az egyetemek által nemzetiségi alapon felajánlott kedvezmények viszont sérthetik a megkülönböztetést tiltó törvényeket – idézi a lap az általa megkeresett jogászokat. A szakértők egyike szerint ugyan lehet rá esély, hogy megvédje kedvezményei törvényességét egy egyetem, de ehhez előbb bíróság elé kell kerülnie az ügynek.

A brit oktatási minisztérium félreérthető választ adott a lap érdeklődésére. Szóvivőjük szerint az egyetemek maguk határozhatják meg díjszabásukat, illetve felelősek azért is, hogy megfeleljenek a törvényben szabott kötelességeiknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogy könnyebb legyen telefont választani: a képernyőket is értékelni fogja a független tesztlabor

Hogy könnyebb legyen telefont választani: a képernyőket is értékelni fogja a független tesztlabor

Felfrissült a remek ár/érték arányú Fiat Tipo

Felfrissült a remek ár/érték arányú Fiat Tipo

Visszavonták a bolíviai elnök elleni elfogatóparancsot

Visszavonták a bolíviai elnök elleni elfogatóparancsot