szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elsőként oltatná be családját és magát az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal vezetője.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni oltóanyagának egyesült államokbeli jóváhagyása után az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) azonnal megkezdené az oltási kampányt. Mint az FDA vezetője, Noha Stephen Hahn bejelentette:

20 millió amerikait még idén beoltanának.

Hahn azt is hozzátette a Reuters hírügynökségnek adott interjújában, hogy elsőként szeretné beoltatni magát a családjával együtt.

Több szövetségi tisztviselő szerint az engedélyeztetési kérelmet az egészségügyi hatóságok december 10-ig jóváhagyják. Hahn kiemelte, egyelőre nem beszélt Joe Biden demokrata párti elnökjelölttel az ügyben, a vakcinaadagok szétosztása pedig az egészségügyi minisztérium hatásköre.

Az Egyesült Államokat mindazonáltal megelőzte az Egyesült Királyság, London ugyanis a héten a világ első országaként hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására, mégpedig éppen a Pfizer és a BioNTech vállalatok által gyártott vakcinára.

A Covid-19 az Egyesült Államokban eddig több mint 276 ezer halálos áldozatot követelt, és a következő elnök legfontosabb feladata mindenképpen az ellene való küzdelem, valamint a járvány miatt meggyengült gazdaság újraindítása lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

Egy feszült reggeli Putyinnal - Barack Obama életrajzi könyve a hvg360-on

Barack Obama az Egyesült Államok első afroamerikai elnökeként történelmet írt, azonban hosszú utat járt be, amíg eljutott a Fehér Házig. Ezt az életpályát mutatja be az idehaza a HVG Könyvek gondozásában megjelenő Egy ígéret földje. A könyv érdekességekkel, politikai háttértörténetekkel és persze személyes megjegyzésekkel, izgalmas történetmeséléssel teli tartalmából több részletet közlünk. Ezeket megjelenés előtt, exkluzív módon csak itt, a HVG360-on olvashatják.

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

Csúcstelefonok, okos füles és egy mindent megtaláló kütyü – videón a Samsung új készülékei

Csúcstelefonok, okos füles és egy mindent megtaláló kütyü – videón a Samsung új készülékei

34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában