szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sadiq Khan londoni polgármester szerint a vírus elszabadult a városban, a kórházak közel teljes kapacitáson működnek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A londoni lakosságnak még szigorúbban együtt kell működnie a kormányzattal, máskülönben ennél is nagyobb baj lesz – fogalmazott rendhagyó üzenetében Sadiq Khan polgármester.

A Reuters beszámolója szerint városvezető azt követően riadóztatott, hogy a londoni kórházak lassan kapacitásuk maximumán működnek, mert a lakosság nem tartja be a szigorú korlátozó intézkedéseket.

“A helyzet kritikus, a járvány csaknem kontrollálhatatlanná vált” – fogalmazott Khan.

December 30. és január 6. között a londoni kórházakban ápolt betegek száma 27%-kal emelkedett, és csak az elmúlt három napban 477 olyan haláleset történt, aminél a beteg biztosan Covid-pozitív volt.

Khan szerint az egészségügyi szolgálat (NHS) a teljesítőképességének csúcsán van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

Két világ között: itt a Qualcomm legújabb processzora, a Snapdragon 870

Két világ között: itt a Qualcomm legújabb processzora, a Snapdragon 870

Ismét börtönbe kell vonulnia a Samsung első emberének

Ismét börtönbe kell vonulnia a Samsung első emberének