szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szájer botrányos távozása után megvan a néppárti delegáció elnöke.

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja Gál Kingát választotta meg a magyar néppárti delegáció elnökének Szájer József helyére. A képviselői mandátumot pedig Schaller-Baross Ernő tölti be – közölte Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője.

Gál Kinga 2004 óta tagja az Európai Parlamentnek, 2015 és 2019 között az Európai Néppárt alelnöke volt a testületben.

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz–KDNP képviselőcsoportjának új tagja az EP jogi bizottságának (JURI), továbbá foglalkoztatási és szociális bizottságának (EMPL) munkájában tagként, a fejlesztési bizottság (DEVE) és az USA-val fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (D-US) munkájában póttagként fog részt venni.

A magyar néppárti delegáció Kósa Ádám EP-képviselőt jelölte tagnak és alelnöknek az EP költségvetési ellenőrző bizottságába (CONT) – közölte Deutsch.

A változás hátterében a Fidesz-alapító Szájer botránya áll, aki szexbotránya miatt mondott le a pozíciójáról, majd a Fideszből is távozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Álmentős fosztott ki több magyar vendégházat

Álmentős fosztott ki több magyar vendégházat

Jelentősen csökkent a Tesla Model 3 európai ára

Jelentősen csökkent a Tesla Model 3 európai ára

Fekete-Győr miniszterelnök-jelölt lesz?

Fekete-Győr miniszterelnök-jelölt lesz?