szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Európai Néppárt (EPP) új szabályai miatt több fideszes politikus is bajba kerülhetne Deutsch Tamás miatt.

Trócsányi László, a Fidesz–KDNP EP-képviselője kilátásba helyezte, hogy ha elfogadják az Európai Néppárt új működési szabályzatát, ami alapján egy párt valamelyik tagjának felfüggesztése automatikusan érvényes lenne az adott párt EP-ben lévő képviselőire is, a döntést megtámadnák az Európai Bíróságon, ugyanis szerinte ez nem tisztelné a jogállamiságot – írja a Politico.

Manfred Weber frakcióvezető péntek délutánra újabb találkozót kezdeményezett Brüsszelben az ügyben.

A Fidesz tagságát még 2019-ben függesztették fel, de ez csak a szervezetre vonatkozott, és nem az EP-frakcióra. A frakcióban Deutsch Tamást külön is felfüggesztették, miután az ÁVH-hoz és a Gestapóhoz hasonlította a Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber gondolatait. Emiatt Deutsch nem szólalhat fel a képviselőcsoport nevében, és nem tölthet be tisztséget sem az Európai Parlamentben.

Az új helyzet azt hozná magával, hogy Deutsch Tamás miatt a többi fideszes sem szólalhatna fel a Néppárt képviseletében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Használt cipőket is árulni fog a Nike

Használt cipőket is árulni fog a Nike

100-szoros sebességre kapcsolt egy alaszkai gleccser, a tudósok sem értik, miért

100-szoros sebességre kapcsolt egy alaszkai gleccser, a tudósok sem értik, miért

A jövő évi iPhone-okban már 48 megapixeles kamera lesz – állítja az Apple-elemző

A jövő évi iPhone-okban már 48 megapixeles kamera lesz – állítja az Apple-elemző