szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy bukaresti egészségügyi intézmény vezetője azt szeretné, ha több forrást biztosítana a kormány a páciensek napi ellátására.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Egy koronavírusos beteg napi háromszori étkeztetésére 10 lejt kapnak a romániai kórházak a központi költségvetésből, 15-öt, ha az illető cukorbeteg, és 16-ot, ha tuberkolózisban szenvednek. Ezek nagyjából 730–1000 forintnak megfelelő összegek.

Beatrice Mahler, a bukaresti Marius Nasta Tüdőkórház vezetője szerint ez nem elég, sem a megfelelő minőség, sem pedig az elegendő mennyiség biztosításához. Szerinte egy koronavírusos páciensnek ennél többre lenne szüksége. A Transindex által kiszúrt Facebook-posztja szerint náluk saját konyha működik, saját személyzettel, és még így is nehezen férnek bele a keretbe. Ahová szállíttatni kell az ételt, ott nyilván még nehezebb a helyzet.

Am văzut în spațiul public diverse discuții despre câți bani sunt alocați pentru alocația de hrană a fiecarui...

Közzétette: Beatrice Mahler – 2021. április 2., péntek

(Nyitóképünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak kitalálta a pénzszállító, hogy megpróbálták kirabolni, mert unta a munkáját

Csak kitalálta a pénzszállító, hogy megpróbálták kirabolni, mert unta a munkáját

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Itt a BMW 128tii, a maga nem szerény 313 lóerejével

Itt a BMW 128tii, a maga nem szerény 313 lóerejével