Világ

Kijev állampolgárságügyben nem alkuszik

Ukrajna semmilyen kompromisszumra nem hajlandó a magyar állampolgárság kérdésében Kárpátalján, az adott esetben nagyon következetesen fog cselekedni - jelentette ki Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter egy csütörtök esti kijevi televíziós talkshow-ban.

hvg.hu Világ

Lenin és a Jó Hitler harcol egymással Peruban

Lenin Vladimir elvesztette az első összecsapást Hitler „El bueno” Alba Sanchez ellen: nem tudta megakadályozni, hogy a magát „Jó Hitlernek” hívó férfi hozzá hasonlóan induljon a Peruban lévő Yungar város polgármesteri címéért.

hvg.hu Világ

Videó: Szándékosan gázolt emukat az úton, most rá vadásznak

Az egész világot bejárták azok a képsorok, amelyeken egy ausztrál fiatalember fehér terepjárójával szándékosan elüt legalább tíz emut, s közben hisztérikusan nevet és szidalmazza a szerencsétlen madarakat. A közösségi oldalakon már több állítólagos elkövetőt is beazonosítottak, a rendőrség azt kéri, senki se cselekedjen dühből, inkább tegyen hivatalos feljelentést. Egy ausztrál férfi azt állítja, miután ismeretlenek őt nevezték meg emu-gyilkosként, több halálos fenyegetést kapott.

Németh András Világ

Putyin óriásit kamuzott, egyre több titok derül ki a két orosz ügynökről

Újabb bizonyítékokat talált a Bellingcat oknyomozó hírportál arra, hogy a márciusi dél-angliai Szkripal-merénylet elkövetésével vádolt két orosz állampolgár az orosz katonai hírszerzés aktív ügynöke. Moszkvában még arra sem vigyáztak, hogy legalább ne a szolgálat, azaz a GRU számát adják meg Alekszandr Petrov és Ruszlan Bosirov útlevélkartotékján.

hvg.hu Világ

Már 41 ember halálát okozta Florence

Tovább nőtt a Florence nevű trópusi vihar halálos áldozatainak száma. Az anyagi károk óriásiak, Észak- és Dél-Karolinában pedig szüntelenül áradnak a folyók.

hvg.hu Világ

Egy nap alatt három helyen is lövöldözés tört ki az Egyesült Államokban

Los Angelesben csütörtök délután dördültek lövések egy iskola közelében, a marylandi Baltimore mellett egy illatszerbolt és patika raktárja mellett lőtt agyon három embert egy nő, aki önmagát is halálosan megsebesítette, Pennsylvaniában pedig egy férfi a feleségét, a szüleit, majd önmagát lőtte agyon.

1
4 5 6 7 8
5679

A címlapról ajánljuk