Tóta W. Árpád
Tóta W. Árpád

Gumicsontnak tűnhet a Családtudományi Társaság körüli minibotrány, pedig a tanulságai messzire érnek, egészen az égig, a Jóisten szakálláig. De azokat a tanulságokat kényelmetlen lesz levonni.

 

Kris Kuksi: Church Tank Type 8
©
Azzal kezdődött az ügy, hogy ez a lelkes bolondokból álló gittegylet közzétette Küldetésnyilatkozatát, melyben megállapították, hogy a házasság előtti szex rendkívül káros gyakorlat, amit a média büntetlenül gerjeszt. Ezt a dokumentumot aztán alattomban lelopták a saját weboldalukról, amikor rájöttek, hogy ez a fundamentalizmus nemhogy a széles tömegek, de a kormánypártok támogatásával sem találkozik.

A szélsőséges állásponttól ugyanis maga Hoffmann Rózsa is elhatárolódott, vagyis még a Kereszténydemokrata Néppárt is úgy látja, szűzen házasodni manapság nem reális elvárás, tiszta hülyeség lenne ezt nyomatni, maroknyi jelentéktelen bolond hóbortjáról van szó.

Tévednek. Ez a Katolikus Egyház hivatalos álláspontja. Nyissuk fel a katekizmust bátran, benne van a tanítás.

A paráználkodás (lat. fornicatio) egy szabad állapotú férfi és nő házasságon kívüli testi egyesülése. Súlyosan ellenkezik a személyek méltóságával és az emberi szexualitással, amely természete szerint a házastársak javára, valamint gyermekek nemzésére és nevelésére rendeltetett.”

A Családtudományi Társaság önmaga előtt is szégyellt kiáltványa tehát nem más, mint a katolikus szexuáletika kendőzetlen, őszinte megvallása. Ők azok, akik szerint a fogamzásgátlás is bűn, kivéve, ha nem működik. Lehet, hogy furcsának, esetleg ferde hajlamúnak tűnnek, akik ezt hirdetik, de nem lehet elvitatni tőlük, hogy a vallás- és véleményszabadságukkal élnek csupán.

A katolikusok – a keresztények egyéb alfajai mellett – eddig is ezt vallották; próbálták betartani több-kevesebb sikerrel, meg legalább a gyerekeiket rákényszeríteni. Amiből persze kerekedhetett még kevesebb siker, esetleg tönkretett fiatalkor, de hát ezzel a saját családjuk előtt kell elszámolniuk. A zűr nem ebből a felfedezésből lett, hanem attól, hogy ez a különös szekta a Nemzeti Erőforrás-minisztérium égisze alatt ütötte fel zavaros fejét. Hogy a szekta megnevezés pontos, az közben ki is derült.

Azt ugyanis tudja nemhogy Orbán Viktor, de még Semjén Zsolt is, hogy ha beleállnának a prűd keresztény fundamentalizmusba, akkor irtózatosat buknának. Mint már említettem, Hoffmann Rózsa XVI. Benedekkel és II. János Pállal élesen szembehelyezkedve foglalt állást, mondván, a házasság előtti szex tök oké, amennyiben van szerelem. Nem csodálkoznék, ha kiprédikálnák ezért, és tisztelem a bátorságáért, hogy vállalta a klérus és a keményvonalas katkók gyalázkodását. Ezért aztán fölösleges attól tartani, hogy ez a gittegylet szerephez jut, és felállítják a tálib erkölcsrendészetet, akik igazoltatják a csókolózó párokat. Schmitt Pál ugyan szemrebbenés nélkül aláírná a házasságon kívüli szex betiltását, és akkor röhöghetnénk rajta még hangosabban, de erre nem kerül sor.

Mária levette kezét

Viszont ha már megnyílt ez a vita, kár volna lezárni ennyivel. Most tisztán látjuk: az egyháznak bizony akadnak olyan tanításai, amelyek nettó baromságok. Talán a vétel volt gyenge, vagy nincs is Isten, de tény: ezekből politikát nem lehet csinálni.

De vajon akkor a többi mániájukat érdemes gondolkodás nélkül elfogadni és ezekre építeni Magyarországot? Ördögünk van: nem érdemes. Jó okkal gyanítjuk, hogy ahol egy ekkora kövér ostobaság megterem, ott van más is. Például az, hogy az élettársi kapcsolat terméketlenebb a házasságnál, hogy a homoszexualitás bűn, vagy akár az az elképzelés, hogy a hívők jobb emberek.

Nem baj, hogy van ilyen egyesület. Direkt hasznos, ha a bárminek oly olcsó legitimációt kölcsönző keresztény-nemzeti mitológiának látszik ez a vérszomjas, perverz, beteg arca is. Figyelmeztet, hogy semmi sem lesz jó vagy értelmes attól, hogy „összhangban van a keresztény értékekkel”. Lehet életveszélyes is. Attól, hogy valaki a kereszténységre hivatkozik vagy bármit abból vezet le, még nem lesz igaza, sőt, lehet, hogy elmebeteg.

Ezután viszont világos, hogy ezeket az ezoterikus társaságokat nem úgy kell kezelni, hogy hat látomásukból törvénybe iktatjuk a legmérsékeltebbet. Tehát nem az a feloldása a konfliktusnak, hogy a szűzházasságnak azért nem csinálunk állami propagandát, de cserébe elhanyagoljuk a szexuális felvilágosítást és korlátozzuk az abortuszt, meg bezavarjuk a lehető legtöbb gyereket az iskoláikba, mert állítólag valami istenségnek ez tetszik. Nem. Hanem az, hogy ez mind a maguk privát hülyesége, és legközelebb keressenek maguknak helyszínt saját pénzből. Mi pedig tudomásul vesszük az emberek akaratát, és felszereljük az óvszerautomatákat ahelyett, hogy a kénkövet lóbáljuk meg sírunk az abortuszok felett.

Több mint kétszáz egyház veszítette el kiváltságos státuszát az új egyháztörvénnyel. Mostantól annyi figyelemre és pénzre számíthatnak, amennyit a híveik önként felajánlanak nekik. Örömteli, remek fejlemény ez. Sajnálatos hiba, hogy a kiválogatott kedvencek között olyan totál megborult, a valóságtól elszakadt szekták is vannak, amelyek még az államszervezetbe is megpróbáltak beépülni, hogy zavaros és az elsöprő többség által elutasított eszméiket érvényesítsék. A törvény ennek ellenére jelentős előrelépés: csak a maradékot kell majd visszarugdosni a piacra, és akkor helyreáll a természet rendje. Ágálhatnak tovább kedvükre, viszont esélyük sem lesz politikát kotyvasztani deviáns szokásaikból.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Azonosíthatták a whisky szülővárosát

Azonosíthatták a whisky szülővárosát

A dugó marad, csak máshol lesz problémás az M0-s

A dugó marad, csak máshol lesz problémás az M0-s

Az autósok majd’ 50 milliárd forintot fizettek az autópályákért fél év alatt

Az autósok majd’ 50 milliárd forintot fizettek az autópályákért fél év alatt

Meghalt Heller Ágnes filozófus

Meghalt Heller Ágnes filozófus

Elindult az Instagram nagy kísérlete: eltüntetik a lájkokat a fotókról

Elindult az Instagram nagy kísérlete: eltüntetik a lájkokat a fotókról

Gulyás arra utalt, a Fidesz belebukna, ha nagyot drágulna a rezsi

Gulyás arra utalt, a Fidesz belebukna, ha nagyot drágulna a rezsi