szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár már régóta kísérletezett a gyorsétteremlánc a növényi alapú, szójapogácsás burgerekkel, eddig ők voltak az egyetlenek, akiknek nem szerepelt az állandó kínálatában vega burger.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Bejelentette a McDonald’s, hogy hamarosan érkezik az éttermeibe a McPlant névre keresztelt húsmentes, növényi alapú burger – számolt be a hírről a CNN.

A McDonald’s volt idáig az egyetlen olyan gyorsétteremlánc, amelyiknek nem szerepelt az állandó kínálatában vega opció. Igaz, ők is évek óta próbálkoztak már hasonlóval, számos országban teszteltek növényi alapú burgerpogácsával készülteket, eddig azonban sikertelenül.

A McPlant burgert egyébként a műhúst gyártó Beyond Meattel közösen sütötték ki, de azt nem árulták el, hogy a 2021-től kapható növényi burgerpogácsákat is ők fogják-e majd készíteni az étteremlánc számára.

A McPlant vonal burgerei egyébként 2021-től lesznek kaphatók a McDonald's éttermekben, és a gyorsétteremlánc tervei szerint nem sokkal később piacra dobják majd a csirkét helyettesítő, szintén növényi alapú szendvicseket is.