szerző:
hvg.hu

Pénteken jár utoljára a 86-os busz Budapesten. Ebből az alkalomból két nosztalgiajármű, egy Ikarus 180-as és egy Ikarus 280-as busz is közlekedik a vonalon. Akinek nem sikerül elcsípnie, késő este a Bogdáni úti végállomáson mindkét járművet megnézheti, vagy akár le is fotózhatja – közölte a BKV.

Szombattól megindul a forgalom a budai fonódó villamoshálózaton. Ezzel átalakul a budai villamos- és a buszhálózat egy része is. A változás érinti egyebek mellett a 86-os buszt, ez a járat pénteken közlekedik utoljára, és helyette szombattól a 109-es buszt ajánlják. Ezt már a buszokon is közli egy ideje az utastájékoztatási rendszer.

A 86-os busz évtizedek óta szinte változatlan útvonalon, ugyanezzel a számjelzéssel közlekedik a fővárosban. A BKV ezért méltó módon szeretné elbúcsúztatni – írják a társaság közleményében.

©

Az utolsó napon különleges járműveket is forgalomba állítanak a Bogdáni út és a Függetlenségi park között. Kora délutántól az esti üzemzárásig egy Ikarus 180-as nosztalgia busz közlekedik a 86-oson, megadott időpontokban, a menetrend szerinti utolsó indulást pedig egy feldíszített, Ikarus 280-as busz fogja teljesíteni, amely hosszú évekig meghatározó járműve volt a 86-os járatnak.

Az Ikarus 180-as az újbudai Függetlenségi parktól 14 óra 29-kor, 16 óra 22-kor, 18 óra 15-kor, 20 óra 43-kor és 22 óra 19-kor indul. Óbudáról, a Bogdáni úttól ezek az indulási időpontok: 15:25, 17:20, 19:56, 21:30.

©

A feldíszített, Ikarus 280 típusú autóbusz indulási időpontjai a Bogdáni úttól 23 óra 14 perc, a Függetlenségi parktól pedig 23 óra 51 perc.

Mindkét jármű 23 óra és 23 óra 10 között a Bogdáni út végállomáson lesz, ahol akár fotózni is lehet őket.

Az Ikarus 180-as utolsó menetrend szerinti érkezése a Bogdáni úthoz 22 óra 54 perc, a feldíszített Ikarus 280-as pedig 23 óra 14 perckor indul utolsó útjára ugyaninnen, így a különleges járművek között az átszállás lehetősége biztosított – írják a BKV közleményében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!