szerző:
MTI / hvg.hu

A kaszinómágnás nem kertel: a család tévéje lesz.

A Magyar Broadcasting Co. Kft. lezárta a TV2 Csoport megvásárlását, a vállalat a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz és Dirk Gerkens-t kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának - közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

A közleményben idézik Andy Vajnát, a Magyar Broadcasting Co. Kft. ügyvezető igazgatóját, tulajdonosát, aki azt mondta, a TV2-ből egy szórakoztató és piacvezető kereskedelmi televíziót szeretne létrehozni. Hozzátette: a TV2 a család televíziója lesz, céljuk, hogy a fő-, valamint a kábelcsatornák a család minden tagjának szórakozást és hiteles tájékoztatást biztosítsanak.

A Magyar Broadcasting a TV2 Csoport megvásárlását saját tőkéből és egy több bankból álló konzorcium közreműködésével finanszírozta - áll a közleményben. Ezek közül az egyik a Külügyminisztérium irányítása alatt álló Eximbank, a másik az MKB, amely heves fenyegetőzésbe kezdett, amikor kiderült, hogy ők támogatják az újabb kormányzati médianyomulást.

A Vajna közleményében foglaltakkal nyilvánvalóan nem ért egyet Simicska Lajos és Fonyó Károly, akik szintén igényt tartanak a TV2-re, és állításuk szerint ők már korábban megvették a tévét.