szerző:
MTI

Sokkal kevesebb cukrot állítanak elő idén a világon, mint gondolták.

Az eddig vártnál is nagyobb mértékben csökken a világ cukortermelése a folyó szezonban – véli az F.O. Licht. A tekintélyes német nyersanyagpiaci elemző szerint a világ cukortermelése tavalyhoz képest 13,3 millió tonnával lesz kisebb, 171,1 millió tonna lesz. A visszaesésnek elsősorban az az oka, hogy Ázsiában kevesebb cukrot gyártanak, mert kisebb a termés a szárazság miatt.

A folyó szezonra várt termeléscsökkenésnél nagyobb mértékű visszaesésre legutóbb a 2008/2009-es szezonban volt példa, akkor 19,5 millió tonnával csökkent a világ cukortermelése.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!