szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fölhívtuk a főpolgármester sajtófőnökét, hogy megtudjuk, mit szól Tarlós István ahhoz, hogy ma délelőtt gátügyben régi szövetségese, a Római-partért Egyesület jókorát zsidózott Facebook-oldalán. Tarlós István nem szól ehhez a világon semmit, viszont ajánlotta, hogy kérdezzük meg erről az egyesületet.

Mint korábban megírtuk, a gátat támogató Római-partért Egyesület kiadósat zsidózott a Facebookjukon. Ezután felhívtuk a velük Római-ügyben a kezdetektől egy hajóban evező főpolgármester sajtósát, hogy megtudjuk, mi Tarlós István véleménye az esetről.

A főpolgármester sajtófőnöke először megpróbált minket továbbirányítani, mondván, hogy Tarlós István este beszél majd az M1 csatornán és ott ez a kérdés is valószínűleg szóba fog kerülni, és onnan megtudjuk majd a véleményét. Majd további erősködésünkre később megkérdezte a főpolgármestert, aki azonban megerősítette, hogy valóban nincsen az ügyről mondanivalója.

„Kérdezzék erről az Egyesületet”

– ennyi volt csupán a válasz. Posztjában a Római-partért Egyesület – melynek elnöke és alelnöke, Buzás Győző és Egri Gábor egyaránt köztudottan a parton rendelkezik ingatlanokkal – azt írja, zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni a Római-parton élőket, mintha elfelejtették volna mi történt rokonságukkal a ’40-es években. Az egyértelműség kedvéért képet is közöltek Lányi Andrásról és Tosics Ivánról, akik nemrégiben adtak le egy tanulmányt, mely a mobilgát a parttól eltérő nyomvonalon megépítését támogatta, illetve Béres András, a Párbeszéd, és Moldován László, az LMP a parti gát ellen kiálló politikusairól is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!