szerző:
hvg.hu

A menekültellenes kampányok sorát folytató kormány minisztereként Szijjártó Péter azt mondta, a világ nem mer a keresztények védelméről beszélni, csak a kisebbségek védelméről általában, ez képmutatás és a politikai korrektség ámokfutása szerinte.

A miniszter a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra című, a keresztényüldözésről rendezett konferencia befejező napján mondott beszédet. Felszólalását „Laudetur Jesus Christus” (Dicsértessék a Jézus Krisztus katolikus keresztény köszöntés) köszönéssel kezdte, majd azt mondta, az olasz külügyminiszterrel beszélt csütörtökön, ott is létrejött egy üldözött kisebbségekkel foglalkozó munkacsoport. Valójában nem csak keresztényekkel, de ezt Szijjártó nem hangsúlyozta.

©

Hosszasan beszélt a keresztényüldözés elleni fellépés fontosságáról, kiderült az is, hogy Szijjártó egyik közeli barátja a török külügyminiszter, akivel meg szokta vitatni a kérdést, és példaként veszi a muszlimvédő hevületét.

Egy jó keresztény nem lehet senki ellen – mondta, miközben több menekültellenes kampányt is végigvitt már a kormánya.

Állította, jelenleg annak a kialakítása van folyamatban, hogy a keresztényellenesség a világ utolsó diszkriminációjának az elfogadása, ez tarthatatlan. „A munka keresztény érték”, mondta, majd hozzátette, a Fidesz-kormány kereszténydemokrata politikát és keresztény külpolitikát folytat. Abban segít, hogy az üldözött keresztények ott maradjanak a hazájukban, vagy a közelben, ne jöjjenek el onnan. Nemzetközi összefogásra van szükség, zárta beszédét.

©

Pénteken felszólalt Rétvári Bence Emmi-államtitkár is, ő Magyarország biztonságának fontosságának beszélt. „A kerítés a piramis alja, a csúcsa pedig a keresztények megsegítése, azoknak, akik kulturálisan a legközelebb állnak hozzánk.”

A kvótaperes eljárásról, amiért Magyarország nem fogadott be 1294 menekültet, azonban, hangsúlyozta az államtitkár, „800 családnak építettük fel az otthonát a Közel-Keleten.” Szerinte a kvóta nem működik, de a Hungary Helps igen, mondta.

Érzékenyek vagyunk az elüldözöttek fájdalma iránt, mert a Gulágra hurcoltak rengeteg magyart.

Elkészült a keresztényüldözésről készült világjelentés is, benne a Budapest-jelentéssel, a cél, hogy a magyar főváros legyen a keresztényüldözés elleni fellépés motorja. Rétvári azt is elárulta, hogy a Honvédkórházban ápoltak megsérült kopt keresztényeket, miközben a tranzitzónákban egy tortúra orvoshoz és rendes ellátáshoz jutni, tette hozzá a helyszínről tudósító riporterünk.

©

Ugyanezen a konferencián csütörtökön Orbán azt mondta, Brüsszel szélsőségeseket akar beengedni Európába, hogy aláássa az európai értékeket, ő viszont szeretné kereszténynek megőrizni legalább Magyarországot. „Le kell számolni a politikai korrektséggel és az emberi jogi szómágiával.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!