szerző:
hvg.hu

Egy pillanat alatt összeomlik a böngészője, vagy akár a telefon teljes rendszere azoknak, akik rákattintanak a közösségi felületeken egyre csak terjedő trollkodós linkre. Nincs mögötte semmilyen vírus, de nagyon bosszantó tud lenni.

A Crashsafari pontosan azt csinálja, amire a nevéből is következtetni lehet: ha a gyanútlan felhasználó rákattint, összeomlik tőle a böngészője, és az is előfordul, hogy a telefon úgy, ahogy van, újdaindul. Nem csak az iPhone-os Safari, hanem még a Chrome is, az androidos telefonokon is. Amikor valaki megnyitja egy üzenetből vagy akár direktben is megnyitja a crashsafari.com hivatkozást, az algoritmus másodpercenként több ezer karaktert kezd el begépelni a böngésző címsorába, amivel leterheli a memóriát és a processzort.

A The Next Web szerint a Crashsafari még néhány asztali gépet is térdre tud kényszeríteni, attól függően, hogy mennyi RAM van benne, és mekkora processzor dolgozik az eszközben. Az eredeti link egy rövidített hivatkozás mögött rejlik, amire a kíváncsiság miatt sokan könnyebben rákattintanak.

Tavaly egy bug nehezítette meg az iPhone-osok életét, akkor egyetlen szöveges üzenettel be lehetett dönteni az iPhone-okat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!