szerző:
hvg.hu

Biztonságosabbá válik a Google levelezőrendszerének használata két új funkciónak köszönhetően.

A Gmail támogatja a levelek TLS (Transport Layer Security) protokoll segítségével történő titkosítását, így ugyanis illetéktelenek nem tudnak beleolvasni a levelekbe. Azonban nem minden emailszolgáltató továbbítja biztonságos kapcsolaton keresztül a leveleket, viszont azok csak akkor lesznek titkosítottak, ha mind a küldő, mind a fogadó fél olyan emailszolgáltatóval van kapcsolatban, amelyik használja a TLS protokollt.

Mostantól a Gmail, ha azt tapasztalja, hogy a címzettünk vagy akitől levelet kapunk, nem ilyen szolgáltatóval van kapcsolatban, egy nyitott piros lakattal figyelmeztet arra, hogy nem biztonságos csatornán futnak a mailjeink.

©

Ugyancsak vizuális megjelenítést alkalmaz a jövőben a levelező, ha olyan emailt kapunk, amelynek a küldője nem hitelesített akár az SPF (Sender Policy Framework), akár a DKIM (DomainKeys Identified Mail) által. Ilyenkor a profilkép, az avatar avgy a logó helyén egy piros kérdőjelet látunk majd.

©

A Google persze azt is megjegyzi a hivatalos blogjában, hogy nem minden érintett email veszélyes, de a felhasználó legyen óvatos ilyen esetekben, akár válaszolásról, akár egy, a levélben küldött linkre kattintásról van szó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!