szerző:
hvg.hu

Tényleg működőképes, és olyan pici, hogy kulcstartóra lehet tenni pár legendás, a 80-as években népszerű árkád játékgép új változatát.

A 70-es évek végén és a 80-as évek elején az egész világon népszerűek lettek az árdkád játékgépek, ma már leginkább a retró szórakozást kedvelők gyűjteményében lehet megtalálni őket. Mostantól viszont a zsebekben is elférnek, és ez nem vicc: a Super Impulse elkészítette pár legendás árkád játékgép (Pac-Man, Ms. Pac-Man, Space Invaders, Galaxian) mini változatát, amelyek működnek is, és kulcstartóra lehet őket tenni, hogy bármikor lehessen vele játszani.

©

A Tiny Arcade 20 dolláros ára (kb. 5300 forint) miatt karácsonyi ajándéknak is jó lehetne, de sajnos csak az Egyesült Államokban kapható. Nekünk tehát maradnak az alábbi fotók és a videók, amelyeken közelebbről szemügyre vehetjük őket.

©
©
©
©

Megjegyezzük: nem ezek az első legendás játékok, amelyekből apró és működpképes változat készült, hiszen a Game Boy-jal is ez történt, ide kattintva azt is megnézheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

hvg.hu Tech

Visszatért Magyarországra a most 20 éves igazi, vérbeli Tamagotchi

Mától újra gyermeknek érezhetik magukat a nyolcvanas-kilencvenes években születettek, mert 20 éves évfordulója alkalmából újra megjelent az első virtuális háziállat, a Tamagotchi, melyből a forgalmazó szerint több mint tízezer talált gazdára itthon. Azóta rengeteg klónja készült, de most itt az igazi örökös. A tojás alakú, kulcstartó méretű virtuális lény pixeles világa a régi, továbbra is a gondoskodás a cél, de a felelősséget – talán sajnos – kivették a játékból.