Doku360: "Nem hittem, hogy annyira megváltozik az életem, hogy már nem leszek képes hazatérni"

HVG360

1 perc

2019.10.12. 17:00

Sok hónapnyi készülés után Kafiya érettségizik. A vizsga után a lány 18. születésnapját ünneplik az otthonban, ahol azonban már nem maradhat sokáig. Könnyű Leckék negyedik, befejező rész.

Könnyű Leckék

A film egy tizenhétéves szomáliai menekült lány magyarországi beilleszkedésének történetét mutatja be. Kafiya egyedül érkezett az országba, majd egy budapesti gyermekotthonba került, a film innentől végigköveti felkészülését a középiskolai érettségire. A felnőtté válás küszöbén szinte mindennel szakítania kell amit otthon tanult, hogy új életet kezdhessen Európában. A filmet 4 részben láthatják a hvg360-on.

Az első részben Kafiyanak sportolnia kell, hogy befejezhesse a középiskolát. Közben gyakorol, hogy elérje álmát és modell lehessen.

A második epizódban Kafi úszni tanul és a szalagavató táncra is készül. Betekintést kaphatunk a gyermekotthon zsúfolt mindennapjaiba is.

A harmadik részben a menekült lány megindító üzenetet rögzít édesanyjának. Kiderül, hogy egy magyar fiú a barátja, aki vallási kérdésekben is iránymutatással segíti.