szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc 56. évfordulója alkalmából több kulturális és politikai rendezvény lesz a fővárosban. Tekintettel arra, hogy a rendezvényeken jelentős tömeg megjelenése várható, az alábbi érkezési és távozási útvonalakat javasoljuk igénybe venni.

A "Változás 2014!" Facebook csoport rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval Kálvin tér megállóig, vagy a 47/49-es villamossal; a javasolt távozás az Erzsébet - hídon gyalogosan a Budai oldal irányába, vagy a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóból. A Pax Hungarica rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Corvin negyed megállóig, vagy a 4/6-os villamossal; a javasolt távozás a 3-as metróval a Corvin negyed megállóból, vagy a 4/6-os villamossal. A "Magyar Anyák" rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Kálvin tér megállóig, vagy a 47/49-es villamossal; a javasolt távozás az Erzsébet-hídon gyalogosan a Budai oldal irányába, vagy a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóból. A Magyar Szolidaritási Mozgalom rendezvényére a javasolt érkezés gépjárművel a Clark Ádám térre az M3-as autópálya irányából az Andrássy út - Széchenyi tér útvonalon, az M1-M7-M5-ös autópálya irányából érkezőknek az Alagút utca vagy a Lánchíd utca útvonalán; parkolási lehetőség a KRESZ szabályainak betartásával a Mészáros utcában; a javasolt távozás a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóból vagy gyalogosan az Erzsébet hídon át Budára, ahol helyi járatos buszokat tudnak igénybe venni.

A Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége rendezvényére a javasolt érkezés az 1-es földalattival, a 2-es metróval és a 3-as metróval a Deák Ferenc tér megállóig; a javasolt távozás az 1-es földalattival, a 2-es metróval és a 3-as metróval a Deák Ferenc tér megállóból.

A CÖF-CET Békemenet Egyesület rendezvényére a javasolt érkezés a 2-es metróval a Széll Kálmán tér megállóig, vagy a 4/6-os villamossal; a javasolt távozás a 4/6-os villamossal a Jászai Mari tér irányába, vagy a Margit-híd és Dráva utca között parkoló helyi járatos buszokkal a Pesti alsó rakpart irányába.

A Demokratikus Koalíció rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Kálvin tér megállóig, vagy a 47/49-es villamossal; a javasolt távozás a 3-as metróval a Kálvin tér megállóból, vagy a 47/49-es villamossal a Móricz Zsigmond körtér irányába.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Deák Ferenc tér megállóig; a javasolt távozás a 3-as metróval a Deák Ferenc tér megállóból.

A Magyarok Világszövetsége rendezvényére a javasolt érkezés a 2-es metróval az Astoria megállóig, vagy a 47/49-es villamossal; a javasolt távozás 2-es metróval az Astoria megállóból vagy a 47/49-es villamossal a Móricz Zsigmond körtér irányába.

Az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" mozgalom rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóig, vagy a 2-es villamossal; a javasolt távozás gyalogosan az Erzsébet hídon Buda felé, a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóig vagy a 2-es villamossal a Boráros tér irányába.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Deák Ferenc tér megállóig; a javasolt távozás a 3-as metróval a Kálvin tér megállóból vagy a 47/49-es villamossal. A rendezvények miatt több közúton, közterületen megváltozik a forgalmi rend, a gépjárművel való közlekedés, illetőleg a parkolás korlátozására kell számítani, ezért javasoljuk a tömegközlekedés igénybevételét.

A www.police.hu weboldalon az Október 23./Közlekedés címszó alatt az érvényben lévő forgalomkorlátozásokat a rendőrség közzétette, amely segítséget nyújt a rendezvények helyszínének megközelítéséhez. Felhívjuk a figyelmet, hogy a higiénés feltételek biztosítása érdekében a rendezvények környezetében mobil illemhelyek találhatóak. A rendezvények helyszínein a rendbiztosok készséggel állnak mindenki rendelkezésre, szükség esetén tanácsokkal segítenek az érkezési és távozási útvonalakkal kapcsolatosan is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!