szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megjelent a Belváros és Újpalota közötti villamosvonal tervezési tendere. A tervezés díja nettó 600 milliónál kezdődik.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki a budapesti belváros és Újpalota közötti villamosvonal engedélyezési és kivitelezési terveinek elkészítésére – a tender a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A feladat része a tervezéshez kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátása is. 

Az új villamosvonal az Astoriánál indulna, aztán a Népszínház utcánál kapcsolódna a 24-es vonalához, míg a körvasútsor alatt alagútban haladna át. A vágányok hossza 13 kilométer, a felsővezetékeké 13,5 kilométer lenne, a megállókban pedig 31 peront hoznának létre. 

A tervezés becsült ellenértékét nem tartalmazza a tender, arra viszont kitér, hogy az ajánlattevőnek az elmúlt 6 évből fel kell mutatnia legalább két olyan vasútépítési illetve -rekonstrukciós tervezési munkát, amelyek együttes tervezési díja legalább nettó 600 millió forint volt. 

Az ajánlattételi határidő november 13. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes úgy, hogy az ár a meghatározó jellemző. 

A Fővárosi Közgyűlés június végén egyetértett a BKK Zrt. által elkészített a Balázs Mór-terv – Budapest középtávú közlekedésfejlesztési stratégiája 2014–2030 – társadalmi munkaanyagában megfogalmazott közlekedésfejlesztési célokkal és intézkedésekkel. Ennek része az Astoria és Újpalota közötti villamosvonal megépítése is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Írásba adták az ellenzéki pártok, hogy nem járatják le egymást

Írásba adták az ellenzéki pártok, hogy nem járatják le egymást

Biden bejelentette: szeptember 11-ig kivonulnak az amerikai katonák Afganisztánból

Biden bejelentette: szeptember 11-ig kivonulnak az amerikai katonák Afganisztánból

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát