Megérkezett a Lamborghini Aventador Roadster - fotók

Megérkezett a Lamborghini Aventador Roadster - fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bemutatta az Aventador roadster-változatát a Lamborghini: a Sant’Agata Bolognese-i gyártó zászlóshajójával a gazdagabbak megtapasztalhatják, milyen érzés 350 kilométer/órával száguldani úgy, hogy nincs tető a fejük felett.

Szigorú szemmel nézve a roadster-változat egyetlen újdonsága a levehető tető, azonban ez is különleges megoldás. A szénszálas anyagból készült, két panelből álló, mindössze 6 kilogrammos tetőt kézzel szerelheti le a tulajdonos, de a gyár szerint a feladat végtelenül egyszerű, ráadásul a tetőkomponensek az autó orrában található csomagtérben is elférnek.

A Lamborghini tervezőinek sikerült megoldania, hogy az Aventador tető nélkül se veszítse el eredeti karakterét. Ahol kellett, megerősítették az autót, hogy az utasok baleset esetén is minél nagyobb biztonságban legyenek, ugyanakkor az olasz gyártó hangsúlyozza: a motorral mozgatható hátsó ablaknak és egy szélterelő panelnek köszönhetően száguldás közben is csendes a nyitott Aventador utastere.

Lamborghini Aventador Roadster - fotók
©

Más területen nincs érdemi változás a normál változathoz képest: a hajtásról 6,5 literes, V12-es, 700 lóerős motor gondoskodik, amellyel az Aventador 3 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra, a végsebessége pedig akár 350 kilométer/óra is lehet. Aki tető nélkül kívánja élvezni ezt a teljesítményt, annak mélyen zsebbe kell nyúlnia: a roadster-változatért 300 ezer eurót kér az olasz gyártó.