szerző:
hvg.hu

Hónapokig tart majd itt a közműépítés, de azt ígérik, hogy a nagyobb korlátozással járó munkálatokat a nyári szünetben végzik el.

Szombattól forgalomkorlátozás lesz a Dózsa György úton a Kispest-Angyalföld stratégiai távhővezetékek építése miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken.

A Dózsa György úton a Kerepesi út felé a Podmaniczky utca és a Benczúr utca között ideiglenesen megszűnik a buszsáv, ezért két sávon haladhat a forgalom. Ezen a szakaszon a Lehel utca felé szintén két szűkített sáv áll majd rendelkezésre.

A Podmaniczky utcánál a belváros felé és a Hősök terénél a Kós Károly sétány felé csak egy sávon lehet balra kanyarodni. A Városligeti fasor és a Benczúr utca közötti szakaszon pedig a három forgalmi sáv közül az egyik buszsávként működik majd.

©

A több hónapon át tartó közműépítés jelentősebb korlátozásokkal is jár majd, amelyeket azonban a kisebb forgalmú, nyári iskolaszüneti időszakra időzítenek – ígérik.

A forgalomkorlátozások miatt az ott haladó közösségi közlekedési járatok – a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as busz, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz – menetideje várhatóan megnövekedik. Ezért a BKK kéri, hogy aki teheti, válasszon alternatív útvonalat.

A BKK a közúti korlátozásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a www.kozut.bkkinfo.hu oldalon, ahol az autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak a fennakadásokról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!