szerző:
hvg.hu

Az olasz csapat a jelek szerint erősen bízik az ultralágy gumik mogyoródi sikerében.

Ezen a hétvégén Magyarországon vendégeskedik a száguldó cirkusz, melynek első kamionjai rögtön az izgalmas német nagydíj utáni napon, már hétfőn felbukkantak a hazai autópályákon. A 4,381 kilométer hosszú mogyoródi aszfaltcsíkon közepes, lágy és ultralágy gumikat használhatnak a csapatok, akik a Pirelli szerint közepes gumikopásra számíthatnak:

A fehér jelzésű közepes keverék nem meglepő módon nem túl népszerű, a csapatok csak 1-2 ilyen szettet fognak használni egyfajta biztonsági tartalékként. A lila ultralágy abroncsok viszont tarolnak, Sainz és Hülkenberg például 10-10 ilyen szettet választott.

Az élcsapatok közül a Ferrari és különösen Vettel bízik az ultralágyban: a német 9, csapattársa, a finn Räikkönen pedig 8 ilyen szettre voksolt. A nagy rivális Mercedesnél mind Hamilton, mind pedig Bottas 7-7 ultralágyat használhat, csakúgy, mint a Red Bull-os Ricciardo, illetve Verstappen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!