szerző:
hvg.hu

Rally 2 világbajnokkal elég merész dolgokra képes egy szabadidő-autó is.

A Skoda Motosports Rally vezetője Jan Kopecky, aki „munkahelyén” egy Fabia R5-öt vezet és egy Octavia RS 245-öt magánemberként, kipróbálta az új Kodiaq RS-t. Ha némi kétségek merültek volna fel, hogy a csehek SUV-ja elég sportos, akkor egy-két képsor bizonyítja, hogy elég ügyes az autó.

A motorháztető alatt egy 2 literes lökettérfogatú dízelerőforrás található, mely két turbóval megfújva 240 lóerős teljesítményt, illetve kereken 500 Nm-es nyomatékot produkál. Utóbbi már 1750-es percenkénti fordulatszámtól rendelkezésre áll, és többek közt ennek is köszönhető, hogy a 0–100-as sprint mindössze 7 másodpercig tart. A végsebessége 220 km/h.

A Skoda Kodiaq RS nemrégiben 9:29,84 alatt ért körbe a legendás Nordschleife versenypályán, ami a 7 üléses SUV-ok között új rekordnak számít. A hamarosan a hazai Skoda-szalonokba is megérkező újdonság német alapára 49 000 euró (15,8 millió forint).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Így bárkiből egyszerűen lehet borszakértő

Így bárkiből egyszerűen lehet borszakértő

Görkorit csináltak ebből a mobilból, hogy teszteljék, mennyire törésálló  – videó

Görkorit csináltak ebből a mobilból, hogy teszteljék, mennyire törésálló – videó

A David Schwimmer-hasonmás tolvaj egyáltalán nem hasonlít David Schwimmerre

A David Schwimmer-hasonmás tolvaj egyáltalán nem hasonlít David Schwimmerre

Családapák új álma: 825 lóerős kombi Mercedes E-osztály

Családapák új álma: 825 lóerős kombi Mercedes E-osztály

Megszületett Kovács Katalin második gyereke

Megszületett Kovács Katalin második gyereke

Videó: Kétfejű gyíkot találtak Ausztráliában

Videó: Kétfejű gyíkot találtak Ausztráliában