szerző:
László Ferenc
Tetszett a cikk?

A múlt hétvégén Zánkán és környékén tartották meg a 2019-es Vespa Világtalálkozót. Mi is ott voltunk, mutatjuk a fotógalériát.

Ha elhangzik az a szó, hogy Vespa, akkor a legtöbbünk agyán azonnal átvillan egy jó eséllyel piros robogó, és szinte máris az orrunkban érezzük a szűk olasz utcácskák semmihez sem hasonlítható kétütemű illatát/szagát. Az elmúlt napokban az ilyen és ehhez hasonló élmények felelevenítéséhez nem kellett egészen a taljánokig utaznunk, hanem elég volt leugranunk a Balaton partjára. Ahol konkrétan így rajzottak a "darazsak":

Zánkán rendezték meg ugyanis a 2019-es Vespa Világtalálkozót, ahova a világ számos országából több ezer kisebb-nagyobb, régebbi-újabb, kopott-csillogó kis olasz robogó érkezett. A nagyon messziről, így például Ausztráliából vagy Japánból idelátogató Vespa-rajongók valahol Európában bérelt motorokkal érkeztek a helyszínre, voltak, akik tréleren hozták motorjaikat, de olyanok is akadtak, akik 2000 kilométernél is messzebbről motoroztak el a magyar tengerig.

©

A találkozó legrégebbi motorja egy 1947-es Vespa 98 volt, mely nem sokkal az után látta meg a napvilágot, hogy a Piaggio pontederai gyárában 1946-ban elkészültek a legelső ilyen robogók. A számos koncerttel, látványos bemutatóval, utcai felvonulással és alkatrészbörzével színesített zánkai Vespa Világtalálkozón a gyártó legfrissebb modelljeit is meg lehetett tekinteni, illetve ki lehetett próbálni. A találkozó legérdekesebb robogóival hamarosan külön cikkekben foglalkozunk majd.

©

A tavaly Írországban megrendezett nemzetközi rendezvénynek jövőre a távoli Indonézia ad otthont, de az európai vespások számára jó hír, hogy 2020-ban is lesz itteni összejövetel: az Európai Vespa Napok házigazdája Portugália lesz.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt

Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia