szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 3,5 millió autó fut a magyarországi utakon, ám a járműpark átlagos életkora évről évre emelkedik. Vézna örömhír, hogy az öregedés legalább lassulóban van, s minden bizonnyal a nagycsaládosoknak szóló kedvezmény is javít majd a helyzeten.

A magyarországi Robert Bosch által készíttetett felmérés szerint – 2018-ban az országban futó személyautók átlagéletkora 13,9 év volt, 0,7 évvel magasabb, mint két évvel korábban. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerényebb növekedést regisztrált, a hivatal szerint 14,2 év volt az átlagos életkor a 2017-es 14,1 után.

Az öregedés viszont lassulóban van, a leggyorsabban 10 évvel ezelőtt – a gazdasági világválságnak köszönhetően – nőtt a hazai autóállomány átlagéletkora. A legjobb adatot 2003-ban jegyezték fel, akkor a KSH szerint 10,3 év volt az átlagéletkor.

Hogy miként szerepel ma Magyarország a nemzetközi összehasonlításban, és hol vannak hozzánk képest Románia, Lengyelország, az kiderül a HVG hetilap legfrissebb számából.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ég a berek Fonyódnál

Ég a berek Fonyódnál

A szülőgépnek használt nők háborút indítanak Gileád ellen

A szülőgépnek használt nők háborút indítanak Gileád ellen

Az új Porsche 911 GT3-ra még egy Porsche ára rádobható extrákkal

Az új Porsche 911 GT3-ra még egy Porsche ára rádobható extrákkal