szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy év múlva már 21 Lukoil-kútnál lehet villanyautót tölteni.

Közösen fejleszti magyarországi villámtöltő-hálózatát az Optimum Way és a hazai Lukoil-kutakat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. – jelentette be a két cég.

A két társaság közötti stratégiai megállapodás értelmében az Optimum Way, amely a töltőkészülékeket szállítja, 2020 nyaráig két ütemben összesen 18 új elektromos autótöltőt létesít a Lukoil-töltőállomásokon, s emellett a kúthálózat már meglévő három villámtöltőjének üzemeltetését is átveszi.

Idén ősszel 8 új villámtöltőt telepítenek a Lukoil-töltőállomásokon, majd 2020 nyaráig újabb 10 töltőt helyeznek üzembe, s így a kúthálózatban összesen 21 töltőpont lesz elérhető a villanyautósok számára.

A töltőket a BookMyCharging nevű mobilalkalmazással lehet használni, ezekkel lehet a töltőket előfoglalni, illetve a töltések elindítani. A cégek közleményében arról nem írtak, hogy milyen módon kell majd fizetni a töltésért. Jelenleg háromféle rendszer dívik: az egységáras, az időalalpú, illetve a felvett árammennyiség alapján fizetős.

2019 nyarára, mint a cégek közleménye írja, a zöld rendszámú járművek száma már Magyarországon is meghaladta a 13 ezret. Ez a szám átlagosan havi 5-600 autóval nő a Belügyminisztérium adatai szerint, így 2019 végére elérheti a 17 ezret is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ford BrandChannel

Ezek a világ elektromosautó-fővárosai

A környezetbarát közlekedés egyre inkább előtérbe kerül, ezzel párhuzamosan pedig egyre növekszik az elektromos autók száma is. Körülnéztünk, hogy hol milyen megoldásokkal segítik az új technológia terjedését, illetve mivel támogatják a városok „kizöldülését”.

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Jövő hét végére nagy forgalmat várnak a teraszokon a vendéglátósok

Jövő hét végére nagy forgalmat várnak a teraszokon a vendéglátósok