szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Miközben az egészségügyi intézmények rekordadósságot halmoztak fel idén, még bérleti díjat is fizethetnek.

A kórházak kaptak több száz elektromos autót, amelyekért már az érkezésük előtt fizetniük kell - írja a Népszava.

Még október elején jelentette be Kásler Miklós miniszter, hogy kormánytámogatással elektromos személyautókat vásároltak kórházi feladatok ellátására. Összesen 249 Volkswagen Golfot vettek, amelyeket 90 egészségügyi intézmény között osztanak szét. Mindez hárommiliiárd forintba került, amit a kormány fizet, viszont a kórházaknak se lesz ingyen: A miniszteri bejelentéssel ellentétben ugyanis nem ajándékot, hanem bérautót kaptak, minderről levélben tájékoztatták az intézményvezetőket.

Az intézményeknek a következő öt évben a Volkswagen e-Golf típusú kocsikért darabonként és havonta 54 ezer forintot kell fizetniük. Viszont nem érdemes nagyon hajtani őket, mert ha évente 30 ezer kilométernél többet mennek velük, akkor az efelett kilométerekért további 34 forintot számítanak fel. A "bérleti díjat" negyedévenként kell befizetniük az intézményeknek.

Miközben elektromos autókra kell költeniük a kórházaknak, addig a Magyar Államkincstár adatai szerint szeptember végére az egészségügyi intézményekben összegyűlt 58 milliárdnyi kifizetetlen számla, ami már eladósodási csúcsot jelent.

Az autókat az Emmi darabonként 12 millió forintért vette, viszont Németországban már áron alul próbálnak szabadulni a típustól, mert készül a Volkswagen jóval olcsóbb és modernebb változatra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
160 000 000 éves tengeri ragadozó maradványait tárták fel Chilében

160 000 000 éves tengeri ragadozó maradványait tárták fel Chilében

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

Marosvásárhelynek húsz év után újra magyar polgármestere van

Marosvásárhelynek húsz év után újra magyar polgármestere van