szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ebből 39 volt halálos.

2019-ben összesen 969 baleset történt a gyalogos átkelőhelyeken, amiből 39 volt halálos – írja rendőrségi adatokra hivatkozva Székely Sándor országgyűlési képviselő, a Szolidaritás Mozgalom tagja.

A balesetek közel fele Budapesten történt, 411 eset. Az adatokból az is kiderül, hogy a gázolások 88 százaléka olyan átkelőnél történt, ahol nem működött közlekedési lámpa készülék. Ezek közül 30 volt halálos – írja a 444.

Székely Sándor bejegyzését itt éri el:

Székely szerint a zebrákat az utcai közvilágítási előírástól 30 százalékkal nagyobb fényerővel kellene megvilágítani, országosan újra kellene festeni az átkelőket, valamint minden lámpás átkelőhelynél hangos jelzéssegítőt kellene kialakítani.

2019 novemberében azt írtuk, akkor ez a szám 810 volt, ebből 29 halálos kimenetelű.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!