szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezek közül 29 eset halállal végződött.

Tavaly országosan 1079, idén november 19-ig pedig már 810 esetben gázoltak autósok gyalogátkelőhelyen – szúrta ki az Országos Rendőr-főkapitányság válaszát a Munkások Újsága arra a kérdésre, amelyet Székely Sándor független országgyűlési képviselő tett fel.

A balesetek közül 2018-ban 30, 2019-ben pedig 29 eset volt halálos kimenetelű volt.

Székely, aki a Szolidaritás Mozgalom nevű biztonsági munkacsoportjának tagja, a törvényi szabályozás átalakítását szorgalmazza.

A civil szervezet az ország összes gyalogátkelőhelyére érvényes előírásokat vezetne be. Eegyebek mellett azt szeretnék elérni, hogy a zebrákat az utcai közvilágítási előíráshoz képest 30 százalékkal erősebb fénnyel világítsák meg, alakítsanak ki minden lámpás átkelőhelynél hangos jelzéssegítőt, valamint hogy vezessenek be minden oktatási intézmény 300 méteres sugarú körében található zebránál óránkénti 40 kilométeres sebességkorlátozást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az év legjobb árupiaci befektetései

Az év legjobb árupiaci befektetései

2200 éves alkoholt találtak, van belőle 3 liter

2200 éves alkoholt találtak, van belőle 3 liter

Drónokkal figyeltetnék a forgalmat, így gyorsan át lehetne kapcsolni a jelzőlámpákat

Drónokkal figyeltetnék a forgalmat, így gyorsan át lehetne kapcsolni a jelzőlámpákat