szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Setra busz teljesen kiégett percek alatt. Az esetről videó is készült.

Több száz méteren folyt az üzemanyag egy Setra buszból, majd a busz motortere lángolni kezdett. Ezt sem az utasok, sem a sofőr nem vette észre – írja a 112 Press.hu, annak az esetnek a kapcsán, amely hétfőn történt Vasvár közelében.

A busz hétfőn Szombathelyre tartott, amikor kigyulladt, majd teljesen kiégett Sorokpolányban.

©

A jármű Sorokpolány-Alsó buszmegállónál állt meg, ahol munkások szálltak fel rá. Elindulás után viszont egy autó előzte meg dudálva, villogtatva a buszt, majd elállta az útját. Hamar kiderült, hogy vészhelyzet miatt tartóztatta fel a járművet a sofőr, akkor ugyanis már lángok csaptak ki a motortérből – írja a 112 Press, akik az autóstól is kaptak információt.

„Amikor elindult a polányi buszmegállóból, észrevettem, hogy ég a motortér. Dudáltam, villogtattam. A megállótól nagyjából 50 méterre megállt a busz, és gyorsan leszállt mindenki. Pillanatok alatt többméteres lángokkal égett, esélytelen lett volna a közelébe menni, megpróbálni oltani” – írta a lap olvasója.

A busz nem sokkal később teljesen lángba borult, és egy kisebb robbanást is lehetett hallani, amit egy olvasó rögzített is, és a 112 Press videójában benne is van.

A helyszínre szombathelyi tűzoltók érkeztek, akik eloltották a lángokat, de addigra a busz teljesen kiégett. A buszon utazók közül, akik mintegy harmincan voltak, senkinek nem esett baja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddig nem publikált adatra kérdezett rá Szél Bernadett, Rétváritól megkapta, hogy a baloldalra nem lehet számítani

Eddig nem publikált adatra kérdezett rá Szél Bernadett, Rétváritól megkapta, hogy a baloldalra nem lehet számítani

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Bemutatta a Honor az első mobilt, ami már független a Huawei-től

Bemutatta a Honor az első mobilt, ami már független a Huawei-től