szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tavasz kezdetével az érintett autópálya-szakaszokon újból a korábbi sebességkorlátozás lép érvénybe.

Ausztriában 2018 augusztusában kijelöltek két olyan autópálya-szakasz, ahol kísérleti jeleggel 130-ról 140 km/h-ra emelték a megengedett legnagyobb sebességet. Az eredetileg egy évre tervezett kísérleti projekt végül idén március 1-én ér véget, vagyis most vasárnaptól az érintett szakaszokon 10 km/h-val csökkenteni kell a sebességet.

A Bécs és Salzburg közötti A1-es autópályán Alsó-Auszriában a Melk és Oed közötti 88 kilométeres, illetve Felső-Ausztriában a Haid és Sattledt közötti 32 kilométeres szakaszon engedélyezték a 140 km/h-s sebességet.

©

Az alapvetően pozitív tapasztalatokkal indult pilot projektet az előző ÖVP-FPÖ kormányzat indította, a megszüntetését pedig az új környzetevédelmi miniszter, Leonore Gewessler kezdeményezte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!