szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden európai dolgozó 600 eurót kap.

Az Opel nagyjából 200 ezer forintnyi jutalmat fizet a nyeresége után fejenként a dolgozóknak – jelentette be Michael Lohscheller a márka vezérigazgatója. Az Opel/Vauxhall márka annak ellenére lett nyereséges, hogy az eladásai 6,2 százalékot csökkentek tavaly, így 973 ezer darab eladott autó került az éves jelentésbe.

Az anyacég a PSA konszern pénzügyi vezetője Philipe de Rovira azt közölte, hogy az Opel működési nyeresége 1,1 milliárd eurót ért el 2019-ban, az előző évi 895 millió eurós profitjához képest. A működési nyereség okán a gyártó dolgozói 1997 után először kaphatnak bónuszt – írja az Automobilwoche.

Az Opel anyacégének, a PSA-nak a bevételei meghaladták a 74,7 milliárd eurót, amely egyszázalékos növekmény a tavaly előtti eredményéhez képest. A működési nyereség esetükben 6,3 milliárd euró volt, amely 8,5 százalékos nyereségrátát jelent.

A nettó profit így 3,2 milliárd euró lett a cégcsoport esetében, ami 374 millió euróval magasabb, mint a korábbi évben.

A jó eredményeket annak ellenére érték el a francia cégcsoport márkái, hogy az európai autópiac három százalékot csökkent tavaly.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!