szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elsőként az autópályák mentén lévőket zárják be a járványveszély miatt, aztán következhet a többi is.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Szerda estétől az olaszországi üzemanyag-szolgáltatók bezárják kútjaikat a koronavírus-járvány miatti intézkedésként. Elsőként az autópályák melletti kutakat, majd a körgyűrűk mentén lévőket és végül az egyéb utak mentén találhatókat zárhatják be. Ezt nem a kormányzat rendelte el, a cégek saját hatáskörükben döntöttek róla.

A Reuters hírügynökség szerint azért határoztk így, mert a kutakon nem tudják tovább garantálni a dolgozók biztonságát.

Az olasz szakmai szövetség közleménye szerint a forgalom a töltőállomásokon a korábbi töredékére esett vissza, annak ellenére, hogy az üzemanyagárak folyamatosan csökkennek. A szektorban 100 ezren dolgoznak Olaszország-szerte.

Az önkiszolgáló kútoszlopok várhatóan továbbra is üzemelnek majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!