szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fura járgány sofőrjét a rendőrök kapcsolták le Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) több kerületi rendőrkapitánysággal és a közlekedési hatósággal együttműködve július 3-án, péntek éjszaka közlekedési akciót tartott, amely a gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására irányult, de a rendőrök az engedély nélkül átalakított autókat is ellenőrizték. Mint például ezt:

©
©
©

Az akció Budapest egész területére kiterjedt.

Az ellenőrzés során 62 járművezető lépte túl a megengedett sebességhatárt; volt olyan autós is, aki 70 km/h óra helyett 123 km/h-val közlekedett a Hungária körúton. Egy autóst a rendőrök azért akartak megállítani, mert figyelmen kívül hagyott egy kötelező haladási irány jelzőtáblát, a szabálytalankodó sofőr azonban a rendőri jelzésre nem állt meg. A rendőrök a férfit végül a Soroksári úton fogták el. Ekkor derült ki, hogy több hatóság is elfogatóparancsot adott ki ellene.

A rendőrök nyolc esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Öt esetben engedély nélküli átalakítás miatt vontak be forgalmi engedélyeket, egy embert ittas vezetés, egy másikat pedig körözés miatt fogtak el és állítottak elő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ellenőrzéseket továbbra is folytatni fogja az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében – közölték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Novembertől kapható a vadonatúj Xbox

Novembertől kapható a vadonatúj Xbox

Nick Cave: „A politikai korrektség a világ legszomorúbb vallása lett”

Nick Cave: „A politikai korrektség a világ legszomorúbb vallása lett”

A rendőrségnél lehet majd bepanaszolni az iskolaőröket

A rendőrségnél lehet majd bepanaszolni az iskolaőröket