szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 80-as évek elejére repítheti vissza új gazdáját ez a makulátlan állapotú sportos régi Golf.

A Volkswagen 1974-ben történelmet írt azzal, hogy piacra dobta az első Golfot, mely azóta már a nyolcadik generációjánál tart. Az első nekifutást Németországban 1983-ig, Dél-Afrikában pedig egészen 2009-ig gyártották.

A legizgalmasabb ős-Golf nem más, mint a sportosra faragott GTI, mely 1975 szeptemberében a Frankfurti Autószalonon debütált. A kereskedésekbe 1976-ban 13 850 német márkás áron megérkezett Golf GTI 1,6 literes 4 hengeres szívómotorja 110 lóerős teljesítményt ad le, ami 9,2 másodperces 0-100-as sprinthez, illetve 182 km/h végsebességhez segíti az alig 810 kilogrammos kompaktot.

1982-ben napvilágot látott az 1,8 literes motorral szerelt Golf GTI, mely 112 lóerős produkciót ad elő. És most feltűnt a színben egy ilyen GTI, mely egyrészt olyan állapotú, mintha új lenne, másrészt pedig éppen új gazdára vár.

©
©

Az 1983 szeptemberében gyártott piros autó balesetmentes és teljesen felújított állapotú.

©
©

A Hollandiában eladásra kínált elsőgenerációs Volkswagen Golf GTI 1,8 ára 35 000 euró, vagyis mintegy 12,5 millió forint. A típus újkori ára egykoron 20 465 német márka volt.

©

 

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
7,1 millió forinttól indul itthon a hibrid Renault Clio

7,1 millió forinttól indul itthon a hibrid Renault Clio

Az Alibabával, szinte mellékesen indult, ma a világ egyik legnagyobb fintech cége

Az Alibabával, szinte mellékesen indult, ma a világ egyik legnagyobb fintech cége

Letarolta a vihar Bács-Kiskunt

Letarolta a vihar Bács-Kiskunt