szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Így könnyebben nyomtatható otthon is.

Hatályba lépett a rendelet, amely szerint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) meglétét igazoló kártya a jövőben nem zöld, hanem fekete-fehér színű lesz - derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége közleményéből.

A magyar kgfb-szerződés hatályos az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban, valamint Svájcban. Egyes országok a belépéshez megkövetelik a biztosító által kiadott, a biztosítás meglétét igazoló zöldkártyát; a szomszédos államok közül csak Ukrajnában kérnek ma ilyet, de más államokban is javasolt magunknál tartani.

A rendszer egyszerűsítése érdekében a jövőben ez a dokumentum fekete-fehér színű lesz, így könnyebben nyomtatható is. Az új kártyákat október elsejétől adják ki a biztosítók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
6200 forintot raboltak ököllel

6200 forintot raboltak ököllel

Hiába a kijárási korlátozás, ez nem menti meg a Földet a globális felmelegedéstől

Hiába a kijárási korlátozás, ez nem menti meg a Földet a globális felmelegedéstől

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta