szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elfogtak két férfit a rendőrök Budapesten, akik a gyanú szerint 15 katalizátort loptak el a fővárosban, illetve vidéken. A páros egy lopott bicikli hirdetésén bukott meg.

Egy férfi július elején tett feljelentést, mert ellopták a kerékpárját, majd egy hét múlva jelezte a rendőrségnek, hogy egy hirdetésben viszontlátta. A nyomozók lebeszéltek egy találkozót a hirdetővel, ahol sikerült elfogni a 42 éves R. Attilát, aki beismerte a lopást.

A rendőrök házkutatást tartottak R. lakhelyén, ahol ott parkolt az autója is, amit egy másik júliusi lopás helyszínén is láttak. A csomagtartóban megtalálták azt a katalizátort, amit egy VW Polo kipufogóját szétvágva loptak el. Megtalálták az elkövetéskör viselt ruhákat és szerszámokat is.

A rendőrség szerint a lopásnál volt egy társa is, a 22 éves K. Botond, akit a hónap végén szintén elfogtak.

A gyanú szerint az elmúlt másfél hónapban a két férfi Budapesten és vidéki városokban összesen 15 különböző típusú autóból lopta el a katalizátort, amelyeket aztán eladott.

A nyomozók emellett azt is kiderítették, hogy R. Attila élettársa, T. Vivien júniusban kétszer is megkérte K. Botondot, hogy vágja le az autójára tett kerékbilincset, mert nincs pénze kifizetni a bírságot.

A rendőrök a 42 éves R. Attilát egyrendbeli lopás vétség és egyrendbeli lopás bűntett kísérlet, a 22 éves K. pedig Botondot hatrendbeli lopás bűntett, egyrendbeli lopás bűntett kísérlet, illetve egyrendbeli rongálás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A 20 éves T. Vivient felbujtóként elkövetett rongálás miatt hallgatták ki, szabadlábon védekezhet.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsit múlt, nagyon jövő: teszten a helyes Honda e

Kicsit múlt, nagyon jövő: teszten a helyes Honda e

Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít

Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni