szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A munkatárs a Tesla belső hálózatát használva próbált értékes dokumentumokat meglovasítani a cégtől.

Pert indított egyik korábbi mérnöke, Alex Khatilov ellen a Tesla; Elon Musk autógyára ipari kémkedéssel vádolja a volt alkalmazottat.

A hírek szerint a munkatárs a Tesla belső hálózatát használva a cég Warp Drive nevű szoftverével kapcsolatban akart információkat megszerezni. A szoftvert a vásárlók számára fejlesztették ki, hogy egyszerűsítsék a folyamatot.

Khatilov a vádak szerint saját Dropbox-fiókjába bejelentkezve rengeteg dokumentumot mentett le. A férfi azzal védekezett, hogy csak a személyes állományát költöztette át a fiókba, és nem tudott róla, hogy a művelet a céges fájlokra is hatással volt.

A Teslánál egyre gyakorlottabbak az ipari kémek lebuktatásában: korábban több alkalommal is fülön csíptek olyan alkalmazottakat, akik információt szivárogtattak ki, hol egy konkurens egy cégnek, hol pedig a sajtónak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank