szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyik szemük sír, a másik nevet: egyszerre kapott jó és rossz hírt Elon Musk autógyártója.

Az Egyesült Államok elektromosautó-piacának jelenleg csaknem nyolcvan százalékát a Tesla uralja, a többi gyártó egyelőre nem nagyon tudott labdába rúgni mellette. Az amerikaiak több mint 200 ezer Teslát regisztráltak tavaly, ami 16 százalékos növekedés 2019-cel összevetve – derült ki egy friss kimutatásból.

Egy még frissebb, a JD Power által elvégzett és a Cnet által ismertetett felmérés szerint ugyanakkor arról koránt sincs szó, hogy a márkanév teljesen összeforrt volna az elektromos autózás fogalmával a vásárlást tervezők fejében. Sőt mindössze 4 százaléknyi megkérdezett vallotta a kilencezerből, hogy mindenféleképpen csak Teslát venne, ha e-kocsizásra adná a fejét, más gyártó termékét pedig fontolóra sem venné. A kutatók szerint ez valószínűleg azt jelenti, hogy Elon Musk trónja immár nem megingathatatlan, egy méltó kihívó letaszíthatná onnan. Mégis jó hír a Tesla számára, hogy ilyen ezek szerint egyelőre nincs, hiszen az érdeklődők óriási többsége végül az ő autóik mellett dönt. A legtöbben egyébként a teljesítményt jelölték meg ennek okaként.

Nemrég a BMW vezérigazgatója, Oliver Zipse beszélt arról egy konferencián, hogy hamarosan véget érhet a Tesla dominanciája az elektromobilitás frontján, mivel a nagyobb gyártók is kezdik beérni, egyre több elektromos modellt piacra dobva. A bajor cég egyébként legutóbb az X1-es modelljének az akkumulátoros változatát mutatta be, de hamarosan az 5-ös és a 7-es széria is hasonló változatban fog készülni. S például a Volkswagen célja is az, hogy idén megduplázzák 2020-as elektromosautó-eladásaikat, ami az ő gigantikus léptékükben azt jelentené, hogy egy csapásra beérnék a Teslát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új ár-érték bajnok mobil Magyarországon – kipróbáltuk a Realme 8 Prót

Új ár-érték bajnok mobil Magyarországon – kipróbáltuk a Realme 8 Prót

Milyen feltételek mellett lehet most hitelt felvenni?

Milyen feltételek mellett lehet most hitelt felvenni?

Szarvas József: “Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen”

Szarvas József: “Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen”