szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kereklámpás orosz technika a 70-es évek végére repítheti vissza új gazdáját, aki szabad szemmel jól látható összeget hajlandó fizetni az élményért.

A Fiat 124 műszaki alapjaira épülő VAZ-2101, vagyis az ezerkettes Lada tavaly ünnepelte 50. születésnapját. Az 1970-től egészen 1988-ig gyártott Zsiguli egykoron a hazai utcakép szerves részét képezte, mostanság viszont egyre ritkábban lehet látni az utakon.

Főleg nem olyan állapotban, mint ez az eladósorba került budapesti példány, mellyel eddig mindössze 23 ezer kilométert tettek meg:

©

A fehér fényezésű régi Lada 1979-ben látta meg a napvilágot, és nem felújított, hanem eredeti állapotú.

©

A Szása becenevet viselő 60 lóerős orosz szedánnak alaposan megkérik az árát, jelenlegi tulajdonosa 4,5 millió forint ellenében válna meg tőle.

©
©

Nemrégiben Kiskőrösön járva találtunk egy ennél is kevesebbet használt régi Ladát, mely 1982-es példányban mindössze 492 kilométer van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!