szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sofőr órákig várt arra, hogy kiszabadítsák.

Nagyon hasznos a GPS, de nem szabad vakon megbízni benne – tudja már ezt az az autós is, akit a minap egy szántóföldre irányított a navigációs rendszere az M3-as autópálya közelében.

A Borsnak a műszaki mentésben segédkező Erdős Norbert, az MMM Műszaki Mentők munkatársa számolt be a peches autósról. Elmondása szerint a kocsija olyan mélyen besüppedt a mocsaras talajba, hogy önerőből végül moccanni sem volt képes. Autóval nem is sikerült kivontatni, speciális traktort kellett a helyszínre hívni, így a sofőr csak órák után folytathatta az útját.

A szakember azt mondta a lapnak: nem ez volt az első alkalom, hogy a GPS-t követve szorult helyzetbe került sofőrnek kellett segíteniük.

A Bors felidézte: idén januárban egy fiatal sofőr a soroksári Duna-hídnál hajtott a folyóba, mert a navigációs rendszer oda vezette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!