szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A Street Kitchen alapítóját vállalkozóként is megmozgatja a vegán irányzat.

„Anyám főztje, a hétvégi családi ebédek, az utazásokon gyűjtött élmények adják azt a gasztronómiai hálót, ami összetartja a Street Kitchent” – mondta Fördős Zé a HVG-nek adott interjúban. A gasztroportál alapítója, az RTL Klub műsorvezetője óvodásként járt először a konyhában, amely apja, Fördős Lajos éttermét kiszolgálta. Volt kisegítő pincér, megtapasztalta a csődöt, és az alkalmazotti létet is.

„Az 59-es villamoson ültem, amikor az RTL-ből hívtak azzal, hogy ilyen fazonokat keresnek induló műsorukhoz.” Azóta a Konyhafőnök házigazdája. A celebséget nem gondolja hivatásnak, mint mondta, „azt tűrni kell, velejárója a tévés szerepléseknek. Nem játszom rá, de benne vagyok a csajommal a Blikkben.”

A családi vállalkozásuknak a 2008-as válságban bekövetkező csődjét élete legszerencsésebb tönkremenésének tartja, és azt állítja, hogy csőd nélkül nem lenne „Fördős Zé”.

Reviczky Zsolt

Jamie Olivernek nem annyira a szakácsművészetét, mint inkább a vállalkozó szellemét tartja nagyra. Ő maga azonban úgy gondolja, hogy a saját műsora nélküle is működik. „Ebben különbözöm Jamie-től, nála minden róla szól, így sosem mehet nyugdíjba.”

Öt éve megjelent könyvének a hátoldalán még azt hirdeti, hogy „pacal forever”, de ma már nem gondolja öröknek.

Elkezdtem jobban odafigyelni magamra, az egészségemre. Észrevettem a hús lassú elhagyását a stábon és a környezetemben is, a növekvő érdeklődést a vegán ételek iránt. Ez vállalkozóként is megmozgat, nem szégyellem. Látom benne az üzletet

– mondta.

A teljes interjút, amelyből kiderül az is, hogy honnan jön a Zé név, és miért gondolja úgy, hogy a járvány nem a végítélet előszele, a HVG e heti számában és a hvg360-on olvashatják.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!