Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

Pálúr Krisztina hvg360

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Majdnem elbagatellizált ebéd egy patinás budai villában

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen egy patinás budai villában.

Gyükeri Mercédesz hvg360

Kicsit kemény, nagyon elfogyott: mitől hungarikum a szaloncukor?

Karácsonyfára ma már csak a magyarok aggatnak pillangószerűen becsomagolt bonbont, az idáig vezető út azonban számos legendán és fenyőágon át vezetett. Hogyan tört be a piacra a Stühmer-féle cukkedli, és hogyan vált a karácsony igazi nemzeti sportjává a cukorkakeresés? Szaloncukor-történelem a nádméztől az üres papírig.

Nemes Nikolett Kult

„Gyomorbajos ember nem tud gyilkolni” – irodalmi szakácskönyv készült Agatha Christie krimijei nyomán

A gyilkosságok és a nyomozás részletei elterelik róluk a figyelmet, de Agatha Christie krimijeiben meglepően sok a gasztronómiai vonatkozás, persze általában mérgekkel párosítva. Szederkényi Olga irodalmi szakácskönyve segítségével akár több menüsort is végigfőzhetünk Hercule Poirot és Miss Marple történeteiből, már ha el tudunk vonatkoztatni az arzénos currytől és a sztrichnines süteménytől.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Szemet gyönyörködtető élményétkezés olasz módra

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Pesten, a Dohány utcában.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Lehet, hogy trend a gasztróban a retró, de van, amikor rosszul sikerül az időutazás

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Kelenvölgyben.

Lidl Magyarország

Üde és gyümölcsös magyar borok: ezek a legnépszerűbb tételek az itthoni és a nemzetközi piacon

A borfogyasztás ma is népszerű és trendi, így ha valaki minőségi bort szeretne inni, akkor szerencsére már nem kell messzebb mennie a legközelebbi élelmiszerboltnál ahhoz, hogy beszerezze. Igaz, az, hogy épp mit és mikor fogyasztunk, folyamatosan változik. Cikkünkből kiderül, melyek a legnépszerűbb fajták itthon, de az is, hogy milyen tételekből áll össze az a 29 millió palack, amelyeket a magyar borok külföldi rajongói vásárolnak.

1 2 3 4 5 6 7
53
Samsung mobilja van? Aki nem teszi meg ezt, annak letörlik az adatait

Samsung mobilja van? Aki nem teszi meg ezt, annak letörlik az adatait

Megszorongatja a ChatGPT-t a DeepSeek frissített MI-je, de a cenzúra terén is szintet lépett

Megszorongatja a ChatGPT-t a DeepSeek frissített MI-je, de a cenzúra terén is szintet lépett

Geszti Péter: „Én nem tudok átmenni Győzikébe”

Geszti Péter: „Én nem tudok átmenni Győzikébe”

Nagyon megrogyott a szállítási és az üzleti szolgáltatásaink exportja, csak a turizmus kozmetikázott valamit az összképen

Nagyon megrogyott a szállítási és az üzleti szolgáltatásaink exportja, csak a turizmus kozmetikázott valamit az összképen

Para-Kovács együttérez Orbánnal: Hát persze hogy félsz!

Para-Kovács együttérez Orbánnal: Hát persze hogy félsz!

Bosszúpontozás indult a KRÉTA rendszerében a szakszervezet szerint

Bosszúpontozás indult a KRÉTA rendszerében a szakszervezet szerint

30 éves, de alig használt Panda 4×4 vár új gazdára

30 éves, de alig használt Panda 4×4 vár új gazdára

Ezért merülhet nagyon a telefonja mostanában – és így oldhatja meg

Ezért merülhet nagyon a telefonja mostanában – és így oldhatja meg

Kiadták a magyar adatokat arról, hányan fizetnek bankkártya nélkül bankkártyával

Kiadták a magyar adatokat arról, hányan fizetnek bankkártya nélkül bankkártyával

A címlapról ajánljuk