#gasztronómia

Karácsonyi Mákosguba-torta, ahogy Ötvös Zsuzsi készíti
 

Karácsonyi Mákosguba-torta, ahogy Ötvös Zsuzsi készíti

A legnagyobb mesterektől leste el a francia desszertekhez szükséges modern cukrászati technológiákat. Kísérletezett ízekkel, formákkal, textúrákkal, aztán eljött a következő szint, amikor Ötvös Zsuzsanna cukrászséf elkezdett visszanyúlni az otthonról hozott édességekhez. Így született meg a Régi receptek, klasszikus desszertek című könyv, amelyből most egy karácsonyi édesség, a Mákosguba-torta receptjét osztjuk meg.

HVG Könyvek HVG Könyvek




Akik mindenkinél jobban élvezik a hidegfrontot: Lillafüred híres pisztrángjai nyomában
 

Akik mindenkinél jobban élvezik a hidegfrontot: Lillafüred híres pisztrángjai nyomában

Lassan negyven éve éli életét a Lillafüred melletti völgyben Hoitsy György, akinek a pisztrángjáért az ország másik feléből is elzarándokolnak a halkedvelők. A Lillafüredi Pisztrángtelep vezetője arról mesélt a hvg.hu-nak, milyen munka van emögött, de megismertük különleges tigrispisztrángjának a titkát és azt is, mit keres a bajai halászlében nori.





Az örökifjú séf – recept
 

Az örökifjú séf – recept

Hosszú évtizedek óta főz, szakácskönyvei a legnagyobb példányszámban fogynak el Spanyolországban. Mondják, még jó humora is van – Karlos Arguiñano baszk séf, egy kis ízelítővel.

Tóth Sándor Tóth Sándor

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!
 

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!

Minden, amit tudni akart a Balatonról, de sosem merte megkérdezni. A lángostól Lőrincig, kistelepülésektől a betelepülésig, a Káli-medence kreatívjaitól a siófoki szabadstrandok népéig, mogorva őslakosoktól a digitális nomádokig. Miért kellene és hogyan lehetne a magyar tenger több, mint lángos-fröccs-strand háromszög és örök balatoni nyár. Vélemény.

Kiss Ádám Kiss Ádám







GoVolcanic - Európa első vulkanikus csúcstalálkozója
 

GoVolcanic - Európa első vulkanikus csúcstalálkozója

Egyedi rendezvénynek ad otthont a margitszigeti Holdudvar a bronzvasárnapi hétvégén. Két nap, 53 borászat 12 országból, 167 féle bor, 6 külföldi és 2 neves magyar borszakértő, 12 vulkanológus előadása, interaktív programok. GoVolcanic - egy időben, egy helyen vulkanikus borok, gasztronómia, geológia, etnográfia, komplex, sajátos megközelítésben.

hvg.hu hvg.hu

Gerendai Károly:
 

Gerendai Károly: "Sokszor felhúzom magam a híreket hallgatva"

Érdekli a közélet, de elmondása szerint nem tud része lenni egy pártpolitikára épülő rendszernek. Michelin-csillagos éttermei és a Lupa Beach mellett újabb vállalkozásokat is tervez a Sziget Fesztivál egykori alapítója. Portréinterjú Gerendai Károly üzletemberrel.

Pálmai Erika Pálmai Erika


Főzzön velünk! – eritreai zigni
 

Főzzön velünk! – eritreai zigni

Gasztronómiai kísérletezésre hívjuk az olvasónkat. Grúziától Kínáig, Argentínától Olaszországig térképezzük fel a különböző konyhák emblematikus receptjeit. A videós útmutató egyszerű, nagyszerű, csak ki kell próbálni.

hvg.hu hvg.hu