#gasztronómia






Karácsonyi Mákosguba-torta, ahogy Ötvös Zsuzsi készíti
 

Karácsonyi Mákosguba-torta, ahogy Ötvös Zsuzsi készíti

A legnagyobb mesterektől leste el a francia desszertekhez szükséges modern cukrászati technológiákat. Kísérletezett ízekkel, formákkal, textúrákkal, aztán eljött a következő szint, amikor Ötvös Zsuzsanna cukrászséf elkezdett visszanyúlni az otthonról hozott édességekhez. Így született meg a Régi receptek, klasszikus desszertek című könyv, amelyből most egy karácsonyi édesség, a Mákosguba-torta receptjét osztjuk meg.





Akik mindenkinél jobban élvezik a hidegfrontot: Lillafüred híres pisztrángjai nyomában
 

Akik mindenkinél jobban élvezik a hidegfrontot: Lillafüred híres pisztrángjai nyomában

Lassan negyven éve éli életét a Lillafüred melletti völgyben Hoitsy György, akinek a pisztrángjáért az ország másik feléből is elzarándokolnak a halkedvelők. A Lillafüredi Pisztrángtelep vezetője arról mesélt a hvg.hu-nak, milyen munka van emögött, de megismertük különleges tigrispisztrángjának a titkát és azt is, mit keres a bajai halászlében nori.





Az örökifjú séf – recept
 

Az örökifjú séf – recept

Hosszú évtizedek óta főz, szakácskönyvei a legnagyobb példányszámban fogynak el Spanyolországban. Mondják, még jó humora is van – Karlos Arguiñano baszk séf, egy kis ízelítővel.

Tóth Sándor Tóth Sándor

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!
 

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!

Minden, amit tudni akart a Balatonról, de sosem merte megkérdezni. A lángostól Lőrincig, kistelepülésektől a betelepülésig, a Káli-medence kreatívjaitól a siófoki szabadstrandok népéig, mogorva őslakosoktól a digitális nomádokig. Miért kellene és hogyan lehetne a magyar tenger több, mint lángos-fröccs-strand háromszög és örök balatoni nyár. Vélemény.

Kiss Ádám Kiss Ádám