szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fél év alatt közel száz fővel nőtt a vállalat dolgozóinak létszáma.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány alatt megnövekedett a kereslet a konzervek iránt, a Globus Konzervipari Zrt. debreceni gyárában például csak dobozos kukoricából a tavalyi évhez viszonyítva 15 százalékkal gyártottak többet – közölte a vállalat ipari vezetője a Napi.hu-val.

Gulácsi László a portálnak elmondta, hogy a megnövekedett feladatok miatt a Globus a tavalyi évhez képest negyedével, ötödével több dolgozót tudott idén alkalmazni.

A Napi.hu azt írja, hogy a Globus alkalmazotti létszáma az Opten.hu adatai szerint 2020 szeptemberében 339 fő volt, amíg pár hónappal korábban, májusban csak 247.

A debreceni gyárban így már napi másfél millió darab konzervet is elő tudnak állítani.

Éves nettó árbevételük a legújabb, 2019 júliusa és idén június 30. közötti beszámolójuk szerint több mint 25,3 milliárd forint volt, amelyből 2,6 milliárd forintot az export tett ki, az adózott eredményük pedig 1,96 milliárd forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A Globus-részvényeket kivezetik a tőzsdéről

A Globus Konzervipari Rt. szerdai rendkívüli közgyűlésén határoztak arról, hogy a tartósítóipari cég részvényeit töröltetik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról, azaz a részvényeket kivezetik a BÉT-ről.

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka