Eladó Magyarország egyik első pizzázója
Idén volt 39 éves a Don Francesco, új tulajdonost keresnek az étteremnek.
Idén volt 39 éves a Don Francesco, új tulajdonost keresnek az étteremnek.
"Visszanézve micsoda baromság, hogy híresek leszünk és meg fogunk élni abból, ha az öcsém videót készít a főzéseimről" – mondja Fördős Zé, akit 35 éves koráig olyan lámpaláz gyötört, hogy sosem hitte volna, hogy mások előtt szerepelni fog. Milyen felelősséggel jár az ismertség? Kell-e egészségesen főzni? Állást kell-e foglalni közéleti kérdésekben? És mi jó lehet egy világjárványban? Portréinterjú az RTL műsorvezetőjével.
A Street Kitchen alapítóját vállalkozóként is megmozgatja a vegán irányzat.
Nem minden az, aminek látszik. Az olaszok nem is nyugodtak bele, hogy egy katalán sajtgyártó átvágja a fogyasztókat a mozzarellájával.
Lélegző csomagolást talált ki a kanadai üzletasszony, amivel „életben” tartható az étel, és még környezettudatos is.
Ötvenezer angol fontot, vagyis húsz millió forintot fizet a húsról és egyéb állati eredetű ételekről való lemondásért egy angol cég.
A kínai "tüzes víz" a világ legnépszerűbb itala lett.
Az ONA nevű éttermet zöld csillaggal is elismerték.
A gyomorkeserűk több évszázados tradícióra tekintenek vissza. De mitől is lesz igazán különleges egy ilyen nedű? Hogyan lehet a receptúrából újra és újra valami újat kihozni? Műhelytitkok és a gasztronómia találkozása: tartson velünk ínyenc időutazásunkon!
A jószolgálati ténykedéséről is ismert José Andrés azonnal beállt a konyhába, ahogy meglátta, mi történik a törvényhozás épületében.
Így tisztelegnek saját 25 évvel ezelőtti innovációjuk előtt.
Ha szilveszter, akkor pezsgő: de mitől is jó egy ilyen ital? Mit jelentenek a címkén olvasható kategóriák, és miért kerül olyan sokba egy jóféle champagne? A Vinagora nemzetközi borversenyen idén a legjobb pezsgőnek járó Champion díjat elnyerő Pannon Imperial Extra Dry készítőjénél, a Garamvári pincészetben jártunk utána, és azt is megtudtuk: a kivétel hogyan erősíti a szabályt.
Susánszky Ádámot a válság vette rá arra, hogy belevágjon a hamburgerkészítésbe, mára a két nagy lánc után neki van a legtöbb burgerétterme Magyarországon. A Zing alapítója bevezetett minket a kulisszák mögé, megmutatta, hogyan készülnek burgereik, és arról is beszélt, miként vészelik át a mostani krízist.
Idén le kellett mondanunk nagyon sok olyan dologról, amiről azt hittük, nem tudunk élni nélkülük. Hosszabb-rövidebb ideig bezártak a színházak, a mozik, az éttermek, a játszóterek, elmaradtak fesztiválok, sportversenyek, utazások, meghiúsultak tervek, vágyak, meglepetések. Így arra kényszerültünk, hogy ott keressük a boldogságot, ahol az elérhető volt. Például a konyhában.
Használjuk ki a téli szezon zöldségeit, és készítsünk egyszerű, finom, akár vendégváró zöldségkrémeket! Vida Kata Idei, hazai, zöld című könyvében 48 szezonális zöldségkrém és snack receptjét találjuk meg, többek között ezt is.
Van, aki már egy meggyes vagy áfonyás sört is túlzásnak tart, pedig az még semmi a sósmogyorós-karamelleshez vagy a diós-baracklekvároshoz képest. Egy komplett cukrászda desszertkínálata kijönne csak a magyar kézműves sörök ízeiből. Na jó, de vajon ihatóak is?
Spanyolország legrégebbi és nemzetközileg is legjelentősebb, kiemelt gasztronómiai lapja, a Club de Gourmets díját érdemelte ki a Barcelonában élő Nagy Zoltán.
Mindössze 400 ezer darab készült belőle, úgyhogy sietni kell érte.
A járvány közepén, amikor minden létező étterem zárva tart, megnyitottak egy új éttermet. A Nudli csak magyaros, házias tésztaételeket árul, csúcsminőségű krumplis tésztával és a legjobb szakácsok által készített túrós csuszával. És házhoz szállítással. Kipróbáltuk, aztán végignyaltuk mind a tíz ujjunkat.