#közétkeztetés

Nem az új szabálycsavarás viszi sírba a menzás cégeket, de már alig állnak a lábukon
 

Nem az új szabálycsavarás viszi sírba a menzás cégeket, de már alig állnak a lábukon

Úgy tűnik, az a legkisebb baj, hogy idén 60 százalékra kell növelni a hazai alapanyagok arányát a közétkeztetésben, jövőre meg 80-ra. Ennél sokkal keményebben megsorozta az iparágat az infláció, az, hogy náluk nincs rezsicsökkentés, és legfőképp az, hogy hiába a felrobbanó költségek, minimum nyár közepéig nem lehet árat emelni a járványveszélyhelyzet miatt. Közben a menzacégek megítélése továbbra is a mélyben van, pedig a masszává főtt, ízetlen fogásokért elsősorban a kezüket megkötő törvényi szabályozást lehetne okolni. Az ötlet pedig, hogy váltsanak svédasztalos étkeztetésre, teljesen irreális.





Kőbe van vésve, hogy a menza csak egészségtelen lehet?
 

Kőbe van vésve, hogy a menza csak egészségtelen lehet?

A hazai közétkeztetés igen kevés pénzből gazdálkodik, ám a szakértők szerint ennek nem kellene megakadályoznia azt, hogy egészségesebb, akár bioélelmiszereket használjanak fel az ételek elkészítésénél. Ehhez elsősorban a beszerzési módokon kellene változtatni, de jó lenne átalakítani a fogyasztók ízlését is.

Dobos Emese Dobos Emese










Sokat támadott cég tér vissza a kispesti menzapályázaton
 

Sokat támadott cég tér vissza a kispesti menzapályázaton

A kispesti önkormányzat honlapján szidják a közétkeztetést eddig végző céget, sőt idő előtt kellett új pályázatot kiírni, mert nem tudtak volna áremelés nélkül megfelelő szolgáltatást adni. Ehhez képest visszatérnek az egyetlen nem kizárt pályázó alvállalkozójaként.

hvg.hu hvg.hu